Kledingadvies Fotoshoot

Je hebt een fotosessie geboekt. Leuk! Als snel komt dan de vraag “Wat doe ik aan voor de fotoshoot?”. Belangrijk is dat je je lekker voelt. Je moet je vooral niet opgedirkt, stijf of ongemakkelijk voelen. Hoe lekkerder jij je voelt, hoe beter dat overkomt op de foto. Probeer vooraf een paar setjes uit (liefst zo verschillend mogelijk) en neem deze mee zodat we tijdens de fotoshoot kunnen variëren. Over het algemeen is casual voor iedereen het prettigst.

Groepen
Bij het fotograferen van meerdere personen komt het jullie foto’s beslist ten goede als er vooraf met elkaar over nagedacht is. Stem de kleding op elkaar af. Dit betekent niet dat iedereen er hetzelfde uitziet! Dat kan juist wat saai zijn. 
Kies 3 of 4 bij elkaar passende kleuren. Mix & match en combineer! Gebruik niet te veel verschillende prints door elkaar zoals streepjes, ruitjes, bloemen, grote logo’s, merken etc. Het hoeft beslist niet allemaal effen te zijn, maar voorkom dat iedereen een verschillende print draagt. Dit komt druk en chaotisch over.

TIP: Werk met laagjes (jasje, blouse of vest over t-shirt, hemdje of jurk voor extra kleur accenten). Vergeet de accessoires niet. Een kleurige sjaal, ketting of riem kan juist die extra touch geven! Frisse kleuren werken over het algemeen het beste! Sombere en donkere kleuren komen ook op de foto somber over.

Bedenk ook dat, als iedereen in een lichte kleur gekleed is, die ene persoon in het zwart er heel erg uitspringt. Dat geldt natuurlijk ook andersom (groep donker, een persoon licht) En liever geen dikke winterse trui voor de een terwijl de ander een zomers hemdje draagt.

Zwangerschapsfotografie
Bedenk vooraf al welke kleding je aan wilt op de foto. Neem meerdere setjes kleding mee. Dit hoeft niet persé zwart of wit te zijn, kleur werkt juist ook heel leuk. Ook transparante stoffen (bijvoorbeeld je bruidssluier), een dik vest of sjaals geven een mooi effect. Neem ook een favoriet jurkje mee dat mooi om je buik valt.

Denk ook eens aan een stoere of juist wat sexy uistraling. Ben jij een hot mama to be? Show it en neem ook je hoge hakken mee! Maar… het allerbelangrijkste is dat jij je lekker voelt. Draag dus iets wat bij jou past. En samen maken we er iets moois van!