Rouwfotografie

Rouwfotografie

rouw150pxHet valt zwaar afscheid te moeten nemen van een dierbare naaste; je vader of moeder, partner, broer of zus , je kind. In de eerste dagen na een overlijden moet van alles geregeld worden, er is amper tijd voor rouw en je wordt geleefd door alles wat er op je af komt. Ook de dag van de begrafenis of crematie wordt door alle emoties veelal als een roes ervaren, alle mensen die afscheid van je geliefde komen nemen kunnen tot troost zijn, maar aan het eind van de dag weet je soms niet eens meer wie er allemaal geweest zijn, hoe deze dag er uit zag; de dienst, uitvaart, de bloemen, de rouwstoet, de ter aarde bestelling, de waardigheid. Een fotoreportage is een mogelijkheid om deze bijzondere dag in een later stadium terug te kunnen zien. Als alle aandacht is geluwd en de herinnering over blijft.

Uw wensen worden vooraf vastgelegd in een persoonlijk gesprek of met de uitvaartbegeleider. Onderstaand overzicht geeft u hierbij enig houvast.

Opbaring  – fotografie van de opgebaarde in de thuissituatie, aula of uitvaartcentrum.
Rouwstoet  – bij aankomst/vertrek uitvaartplechtigheid
Condoleance
Ceremonie in kerk of aula
Begrafenis of crematie
Koffietafel
Bloemstukken – alle of de voor u belangrijkste bloemstukken
Asverstrooïng
Grafmonument – als het grafmonument is geplaatst

TIP
Het verdient aanbeveling om te (laten) melden dat er op verzoek van de familie wordt gefotografeerd. De bezoekers zullen de aanwezigheid van de fotograaf dan beter begrijpen.